WEB SEKCIJA SREDNJE ŠKOLE NEUM U POSJETU NSOFTU-07.02.2023.

WEB SEKCIJA SREDNJE ŠKOLE NEUM U POSJETU N-SOFTU

Dana , 7 veljače 2023. godine učenici Srednje škole Neum, u sklopu plana i programa rada Web sekcije posjetili su Nsoft zajedno sa profesoricom informatike Svjetlanom Maksimović.

Mladi team naših učenika koji je sastavljen od učenika prvog razreda elektrotehničara  te prvog , drugog i trećeg razreda ekonomista su se uputili ka Nsoftu kako bi pobliže upoznali se se radom važne softverske tvrtke sa područja Bosne i Hercegovine.

Prvobitna zamisao njihovog posjeta , uz vodstvo profesorice Maksimović je bila, upoznati uspješne inovativne mlade ljude koji su započeli svoju karijeru baš kao i oni, zanimajući se za tehnologiju i željom za stvaranje programa.

Pri dolasku učenika web sekcije , uz srdačnu dobrodošlicu , mlade koordinatorice i voditeljice „Nsoft-a“ Matea Markić i Marija Živković  predstavile su ukratko povijest nastanka Nsofta, plasirane proizvode na tržištu,najpoznatije softverske kreacije Nsofta te STARKA , izrada Cyber Trucka,  osvrt kako postati IT stručnjak i pridružiti se njihovom kolektivu, te Nsoft kao mlada perspektivna tvrtka iz BIH koja surađuje i prodaje svoje usluge na svim kontinetima svijeta a čiji glavni cilj je održati obiteljsku i „friendly“ atmosferu i pri tome radeći ono u čemu su jako dobri – programiranju.

Učenici su s oduševljenjem slušali o iskustvima rada,sektorima i branšama koji čine njihov team,  sudjelovali u interaktivnom kvizu „Kahoot Nsoft Internship Test“.

Koordinatorice su bile zadovoljne iskazanim znanjem, i dale savjete kako da se priključe teamu kada i ako požele.

Ono čime su učenici bili posebno impresionirani su najnoviji pristupi tehnologiji , sinkronizacija i primjena umjetne inteligencije u svakom segmentu poslovanja.

Po završetku druženja , učenicima su uručeni i simbolični darovi za sjećanje na posjetu, pokazali sve sektore i odjele poslovnice, sproveli i upoznali sa vođama raznih sektora, popili zajedničko prijateljsko piće i osvrnuli se na buduće planove škole te naposljetku pozvali da  već dogodine se vrate i posjete njihovu tvrtku na potpuno novoj adresi u Mostaru.

Inače,

lTvrtka NSoft nastala je 2008 godine, i zapošljavala je samo dva djelatnika. Krenuli su iz garaže i razvili se u prepoznatljivu tvrtku koja danas broji 330 djelatnika a posluje globalno, preko 35 zemalja na svim kontinetima.

Nakon određenog vremena NSoft se počeo baviti pravljenjem softvera. Priča o početku je sada dio prošlosti koju rado pričaju  a sadašnjost je da su jedina tvrtka ikada iz BIH koja je ušla u top 50 najbrže rastućih firma u Centralnoj i Jugoistočnoj Europi i našla se na visokom 5. mjestu 2016, te prema 100 najvećih rangirana kao lider u IT sektoru u BiH.

 

NSoft je uvijek njegovao transparentnost, poštenje, trud i dogovor. Njihova priča nije toliko vezana za poslovni uspjeh, već su ono čime se istinski ponose: međuljudski odnosi, obiteljska atmosfera, te želja da svaki uspjeh firme podjelimo s djelatnicima.

 

Zbog uzvraćenog povjerenja koje njihovi djelatnici demonstriraju u svakom svom dahu imaju drugačiji pristup: od potpune slobode radnog vremena, do raznih proslava, putovanja, zajedničkih večera i ostalih druženja.

Iz NSoft-a su se stvarale i druge firme;STARK,  SPARK, Eynio, Sync i NIL te ostali startupi koji su nastali u Sparku i zajedno s NSoftom tvore SPARK grupaciju.

 SPARK također ima i školu koja besplatno educira polaznike o programiranju, projekt managementu i dizajnu koji po završetku postaju konkurentni na tržištu rada.

 

Nije važno radi li se o najboljim programerima, najboljim prodavačima ili najboljim pravnicima – Preko 300 mladih ljudi koji žele stvoriti nešto drugačije nose NSoft sa sobom.

S obzirom da su njihovoi planovi o širenju ambiciozni, svjesni su da na sebi nose veliku odgovornost, pogotovo za budućnost svojih djelatnika, njihovih obitelji pa i čitave društvene zajednice, te prvenstveno zbog toga, imaju cilj donijeti društvene promjene i napokon krenuti iz prošlosti u budućnost.