Turizam i marketing u turizmu – Predavanje Boška Mustapića

Dana 14.listopada učenici Sedenje škole Neum –  smjer ekonomist imali su predavanje bivšeg učenika i dragog kolege Boška Mustapića.

Cilj predavanja bio je upoznati učenike sa turizmom i marketingom Neuma.

Turizam je po definiciji, skup odnosa i pojava koje proizlaze iz putovanja i boravka posjetitelja nekog mjesta, ako se tim boravkom ne zasniva stalno prebivalište i ako s takvim boravkom nije povezana nikakva njihova gospodarska djelatnost.

Marketing je vrlo slojevita,složena i univerzalna disciplina koja,u skladu s tim,čini skup međusobno povezanih poslovnih aktivnosti usmjerenih na stvaranje i razvoj roba i usluga prema željama i potrebama potrošača te na prodaju uz ostvarenje gospodarskih interesa tvrtke.

Učenici su putem prezentacije  saznali neke zanimljive podatke vezane za turizam i marketing Neuma te iznijeli svoje mišljenje i buduće smjernice za Neum kao turističko središte.

Zahvaljujući povoljnim smještajnim kapacitetima Neum je važno turističko središte ove regije. Statistički uvidi nam govore kako ovogodišnja sezona je bila uspješnija nego prethodne dvije, i kako treba održati ovaj tempo.

Neum se sve više otvara i drugim turistima ,, što je važan turistički iskorak za Neum.