SVJETSKI DAN ČIŠĆENJA – 18.09.2021.

SVJETSKI DAN ČIŠĆENJA

Povodom Svjetskog dana čišćenja (Svjetski dan čišćenja mora i oceana u okviru globalnog pokreta World Cleanup Day) koji se organizirao 18. rujna 2021, EU info centar iz Sarajeva u suradnji sa Općinom Neum , Ronilačkim klubom Neum, organizacijom Let s Do It i našom školom organizirala čišćenje podmorja i plaža.

 

Tim povodom su se naši učenici sa profesorima u jutarnjim satima našli na plaži, te naoružani rekvizitima za čišćenje krenuli u prikupljanje otpada. Nakon što su prošli sve plaže ,vreće sa otpadom su skupili na jedno mjesto gdje je od skupljenog otpada napravljena instalacija u obliku ribe. Zahvaljujemo se svim učenicima i profesorima, kao i mladima iz Općine i Ronilačkom klubu na odazivu i provedenoj akciji.

Najveće hvala upućujemo EU info centru iz Sarajevu (EUIC), koji sa svojom mrežom EU info ureda širom Bosne i Hercegovine,  pruža relevantne informacije o programima, institucijama i politici Europske unije, kao i odnosima Bosne i Hercegovine i EU. Njihove aktivnosti uključuju organizaciju različitih kulturnih, sportskih, informativnih i drugih vrsta događaja širom Bosne i Hercegovine u cilju promocije vrijednosti Europske unije u Bosni i Hercegovini.