Srednja škola Neum – Europski dan za suradnju 2022.

Dana 30.rujna naša škola je bila domaćin  Europskog dana za suradnju 2022.g. u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2022.g.

Tema događaja su sport i sportske aktivnosti pa je za sudionike bio pripremljen zanimljiv program prema kojem su se učenici naše škole natjecali u „Igrama bez granica.“ Za ovo lijepo i nezaboravno iskustvo pobrinula se Škola sporta Casper kao i koordeinator naše škole, profesor Josip Matuško.

Škola sporta Casper je osnovana 2009.g.u Banja Luci s ciljem da ponude kvalitetan program bavljenja sportom.Program rada su pripremili stručnjaci imajući u vidu mogućnosti,potrebe i želje djece.Sadržaji obuhvaćaju vježbe koje razvijaju osnovne motoričke sposobnosti djece i uvode ih u svijet različitih sportskih disciplina omogućavajući im da steknu osnovna znanja i vještine.

Ovaj dan posvećen je promociji i povećanju vidljivosti teritorijalne suradnje širom Europe.Ovogodišnji moto događaja „Mladi za suradnju“ ističu uloge mladih u lokalnim zajednicama i regiji kao i prilike koje im ujedinjena Europa pruža.

Igre je, ispred Direkcije za europske integracije Vijeća ministara BiH, otvorila i nazočnima se obratila Marina Kavaz-Siručić.

Nakon otvaranja sportskih igara koordinatori, ispred Škole sporta Casper iz Banja Luke, su učenike podijelili u šest timova koji su se međusobno natjecali u različitim vještinama na zadanim poligonima (utrkivanja, preskakanja, provlačanja, puzanja, borba rušenja protivnika, gađanje meta, vožnja romobila oko prepreka…).

Sve su pratili budnim sudačkim okom i zbrajali rezultate te na samom kraju Kavaz-Suičić proglasila pobjednike – Plave kopačke.

Nakon proglašenja pobjednika učenici su dobili poklon pakete i bili počašnjeni slanim i slatkim zalogajima.

Učenici su sa igrama započeli u 10:00h gdje su se na zabavan način natjecali na 7 poligona.Igre su završile u 12:30h nakon čega je učenike dočekao catering.

Za naše učenike ovo je jedan od lijepih događaja koji će obilježiti njihovo srednjoškolsko obrazovanje.