Posjet učenika Srednje škole Neum – Gospodarski sajam u Mostaru – 5.5.2023.

Dana 5.5.2023.godine, učenici SŠN zajedno sa svojim razrednicima posjetili su 24.Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru koji se održava od 2.5 do 6.5 2023.godine.
Mostarski je sajam po broju izlagača i posjetitelja svakako najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini. Mostarski sajam d.o.o. dio je mreže asocijacije sajmova jugoistočne Europe. Na sajmu se predstavlja 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta. Ove godine zemlja partner je Izrael.
Učenici su imali priliku pogledati i isprobati mnoge zanimljive stvari i na taj se način zabaviti.

Nakon razgledavanja učenici su imali predavanje na temu ‘Back to the future-an imaginary trip to the year 2042.’ Ovu temu predstavio im je Michael Mizrahi iz Izraela. Pričao je o tome kako on misli da će svijet izgledati 2042.godine. Rekao je kako će se hrana promijeniti, da će se stvarati ljudska krv ali ne pomoću ljudi a ono što je vjerojatno učenike najviše zanimalo je auto koje će moći samo voziti. To su samo neke od ideja za 2042.godinu, ali naravno kako kaže Michael sve su to neke pretpostavke za 2042.godinu i sve ovisi o nama mladima kako će budućnost izgledati.
Nakon predavanja učenici su još malo razgledavali sajam i poslije toga krenuli natrag za Neum.