Obilježeni Dani kruha u SŠN 11.10.2019.
11. listopada. 2019. obilježen je Dan kruha u Srednjoj školi Neum. Kruh nije samo temeljna hrana, on je i dio naše povijesti, tradicije, književnosti, ali i svakodnevnog govora. Dok se danas puno govori o zaštiti raznoraznih autohtonih proizvoda i običaja, lako se zaboravlja na onu duboku zahvalnost za najosnovniji, najsvakodnevniji naš obrok.
Učenici su donijeli u školu plodove i slastice koje su vrijedne ruke pripremile. Prije degustacije učenici su prigodnim programom upotpunili ovaj dan. Recitirale su se pjesme o kruhu, zahvalnosti i Hercegovini – zemlji u kojoj živimo i koja nam daje kruh, ali i iz koje ljudi odlaze trbuhom za kruhom. Tekstove pjesama su napisali učenici naše škole.
Nakon recitacija blagoslovljeni su doneseni darovi, a zatim su učenici i profesori uživali u degustaciji. Dio lijepih slastica odnesen je u crkvu na izložbu i prodaju, a dio je na inicijativu trećih razreda odnesen u starački dom. Učenicima su se u realizaciji i posjeti priključile razrednica, pedagoginja i tajnik. Bilo je to humano i plemenito djelo koje ce i štićenicima i posjetiteljima ispred SŠN ostati u srcu i lijepom sjećanju. Na kraju ovog dana učenici i kolektiv sudjelovali su na sv. misi.
Završetak čavrljanja
Unesite poruku…