Obilježeni “Dani kruha” 19.10.2018. u SŠN

I ove godine “Dani kruha” su obilježeni u Srednjoj školi Neum,uz pomoć učenika,  profesora sa ciljem da pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti BiH podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

Srednja škola Neum je ,dana 19.10.2018. obilježila Dan kruha,dan zahvalnosti za plodove zemlje.Nakon što su učenici i profesori donijeli svoje košare bogate raznim vrstama peciva i voća,veliki dio odnesen je u Crkvu za prodaju,dok su se učenici i profesori za vrijeme velikog odmora počastili ostatkom peciva.Nakon nastave učenici su otišli na misu,gdje je svećenik blagoslovio košare,te se prodaja nastavila u dvorani crkve,sva prikupljena sredstva od prodaje idu za dobrotvorne svrhe.

Inače, “Dani kruha” – obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.