MATURALNO PUTOVANJE UČENIKA SŠN 2019

MATURALNO PUTOVANJE UČENIKA SŠN 2019

U večernjim satima 31.kolovoza naši maturanti zajedno sa maturantima Srednje škole Čapljina krenuli su na maturalno putovanje u Španjolsku.

Prvi grad koji smo posjetili bio je Milano, glavno središte mode i kulture. Tu smo posjetili katedralu u Milanu, obišli centar grada gdje smo proveli nekoliko sati. Nakon Milana naš put smo nastavili prema Cannesu, gdje smo došli u popodnevnim satima. Prvo smo se smjestili u hotel Ibis, odmorili se te razgledavali grad.

Ujutro smo se odjavili iz hotela i krenuli u razgledavanje Azurne obale, gdje smo posjetili gradove Nicu, Grasse i kneževinu Monaco. U jutarnjim satima smo stigli u Lloret de Mar gdje smo se smjestili u hotel Sambu. Kratko smo se odmorili i krenuli na katamaran gdje smo imali party dobrodošlice. U večernjim satima otišli smo na Kraljevsku večeru gdje smo naučili njihovu kulturu, običaje i ples. Nakon večere otišli smo u disko Tropics.

4.rujna smo posjetili Barcelonu tj. Katedralu Sagrada Familia, park Ciutadella, brdo Montjuic gdje smo uživali u prekrasnom pogledu na cijeli grad, stadion Camp Nou, akvarium i dobili slobodno vrijeme u tržnom centru. U večernjim satima prisustvovali smo glazbeno-scenskoj čaroliji magičnih fontana.

Sutradan smo otišli na pjenaparty i ostatak dana imali slobodno vrijeme gdje smo samostalno istraživali grad, uživali u pješčanoj plaži, a najvažnije od svega svi smo zajedno uživali i stvarali uspomene. U kasnim večernjim satima smo otišli u disko.

6.rujna smo posjetili zabavni park Port Aventura, gdje smo ostvarili naše dječje snove.

U jutarnjim satima 7.rujna smo se odjavili iz hotela i krenuli dalje prema Veroni gdje smo obišli čuvenu kuću Julije iz Sheaksperovog romana Romeo i Julija. U popodnevnim satima smo došli u grad Rosalina Mare, naš zadnji smještaj i oproštajno veče. Sljedeći dan smo obišli Veneciju, grad mostova, grad koji tone ili grad na vodi, kako tko od vas ga želi nazvati, te nakon obilaska krenuli prema našem malom gradu Neumu gdje smo stigli u ranim jutarnjim satima.