Maturalna ekskurzija učenika SŠN -rujan 2023

8. rujna maturanti Srednje škole Neum, Gimnazije Čapljina te Srednje škole Čapljina uputili su se na dugoočekivano maturalno putovanje, u pratnji s prof. Matom Matuskom.

U svojem jedanaestodnevnom putovanju obišli su neke od glavnih europskih metropola i najprimamljivijih turističkih destinacija.

Prvi grad koji su posjetili bila je predivna Venecija koja je učenike očarala šarmantnim ulicama i kanalima. U Veroni su imali priliku posjetiti Julijinu kuću, Arenu i Trg gospode. Nastavljaju putovanje do kneževine Monako gdje su uživali u svjetlima Monte Carla.

Smještaj su imali u Lloret de Maru gdje su se svaku večer zabavljali u jednom od najboljih svjetskih disko klubova – Tropics. Stvorili su lijepe uspomene i u Barceloni gdje su posjetili jednu od najljepših bazilika – Sagrada Familia – remek djelo arhitekta Antonia Gaudija. Dah im je zaustavio pogled na predivnu panoramu Barcelone, gdje su napravili divne zajedničke fotografije. Zabavljali su se u Marinelandu- vodenom parku kao i u Sanddance-u – dnevnom klubu gdje su uživali u glazbi, bazenima i terenima za odbojku. Kao prijevoz od Barcelone do Rima izabrali su Grimaldi lines kruzer. U Rimu su posjetili Rimske forume, Fontanu di Trevi, Španjolske stepenice, Koloseum…Također su obišli najmanju državu svijeta – Vatikan.

Maturanti su se vratili sa prelijepim uspomenama za cijeli život. Ovom prilikom maturanti se žele zahvaliti donatorima što su svojim prilozima sudjelovali u ostvarenju njihovog maturalnog putovanja.