Kviz – Koliko znaš o Europskoj Uniji? – EU Info Ured u SŠN

Dana 20.listopada 2022. godine učenici drugog  i trećeg razreda  smjera ekonomist su imali priliku sudjelovati u interaktivnom kvizu o Europskoj Uniji.

Dario Pejić iz Info centra Mostar prezentirao temu:“ Europska unija jučer-danas sutra“  i proveo kviz znanja o početcima nastanka Europske Unije, modelu širenja zemalja članica kao i planovi Unije za budučnost.

EU info centar u Bosni i Hercegovini, područni ured Mostar, u suradnji s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a organizira i predstavlja program i  rad Info centra u BiH te pruža dodatne informacije o Europskoj Uniji.

Učenici su sa zanimanjem pratili prezentaciju o EU te imali priliku i kroz kviz znanja  osvojiti simbolične nagrade. Kviz nije bio natjecateljskog karaktera, već naprotiv, informativnog zabavnog karaktera s ciljem usvojiti  i povezati što više pojmova o osnovama , zemljama članicama koje čine EU kao i njezinim planovima za budućnost Europe.

Ovakve aktivnosti imaju za cilj podići svijest građana BiH o vrijednostima i programima Europske unije, kao i proširenje znanja o procesu pristupanja  te prijedlogu članstva BiH Europskoj Uniji.