Ekskurzija maturanata 2015

Dana 11.rujna 2015.g. maturanti Srednje škole Neum, zajedno sa maturantima Srednje škole Čapljina, krenuli su na maturalnu ekskurziju u trajanju od 11 dana.
Obišli su 3 države, Italiju, Francusku i Španjolsku,te posjetili mnoštvo gradova kao što su Milano, Venecija, Monte Carlo, Nica, Padova, Barcelona, Verona i dr.
Odsjedali su u 3 grada, a to su: Cannes, Lloret de Mar i Lido di Jesolo.
Prva dva dana putovanja posjetili su Milano, Nicu, parfumeriju Grasse te noćili u luksuznom gradu Cannesu.
Treći dan stigli su u Llored de Mar i upravo je ta destinacija, u trajanju od 4 dana, bila najuzbudljivija vjerojatno za sve učenike.Nakon cjelodnevnih izleta svaka je večer bila obilježena odlaskom u disco, zabavom i opuštenom atmosferom do kasnih noćnih sati.
Osim zabave bilo je mjesta i za edukaciju a posebice učenike je dojmio posjet Barceloni. Odlazak u Barcelonu popraćen je razgledavanjem kulturnih znamenitosti kao što su Sagrada Familia, djelo čuvenog Antonija Gaudíja, zatim najpoznatije ulice u Barceloni La Ramble, čarbonih fontana, posjet jednom od najpoznatijih stadiona u svijetu tj. Nou Camp i mnogo drugih atrakcija.
Također jedan od izleta koji je sve oduševio sigurno je bio odlazak u Port Aventuru, veliki zabavni park sa mnoštvom atrakcija gdje se provelo jedan cijeli dan.
Za kraj smo odsjeli u Lido di Jesolu gdje su imali slobodno vrijeme za šetnju i kupanje na predivnim pješčanim plažama i razgledavanje grada.
U povratku učenici zajedno s profesorima su još posjetili i Veneciju, a vratili su se 21.9.2015.g. u ranim jutarnjim satima,te unatoč umoru, puni dojmova, živi i relativno zdravi. 🙂
Iako iscrpljujuće, svima nam je ovo bilo jedno predivno i nezaboravno iskustvo , prepuno novih poznanstava, te doživljaja koji se pamte čitav život.“ riječi su učenice Dore Polojac, IV. ekonomist