Donacija sredstava za kupnju opreme BHTelecoma Srednjoj školi Neum

U kolovozu 2022. Srednja škola Neum aplicirala je na Javni natječaj raspisan od strane BH Telecoma.
Projekat su zajedno kreirale profesorica Marina Kralj i Svjetlana Maksimović u cilju dobivanja donacije za opremanje informatičkog kabineta.
Temeljni cilj projekta je uvođenje mladih u razne oblasti multimedijalne kulture i upoznavanje sa mogućnostima ostvarivanja obrazovnih i odgojnih ciljeva putem multimedijalnih sadržaja i njihovo prenošenje na stranicu Srednje škole Neum na državnoj domeni www.srednjaskolaneum.ba. Drugim riječima, osnovna zamisao je okupiti učenike u dobi od 15 do 17 godina koji bi tijekom cijele godine sudjelovali u stvaranju multimedijalnih sadržaja kao i održavali sustav uz vodstvo i nadležnost stručnih osoba te na taj način obavještavali javnost naše Općine te na zabavan i kreativan način upotpunjavali svoje postojeće znanje kao i stjecali nove vještine u cilju iskorištavanja potpunog vlastitog potencijala.
Glavni cilj profesora Informatike, osim informirati zajednicu putem web stranice, jest i učenike uvesti i educirati u rad u WORD PRESS alatu, biti podrška ostalim sudionicima kako učenicima tako i nastavnicima u predstavljanju njihovih radova i ideja u odgovarajućoj multimedijalnoj formi i prezentaciji istih sadržaja.
Osnovna informatička znanja i vještine koje treba posjedovati informatički pismena osoba stalno se dopunjuju i usavršavaju jer moraju pratiti brz razvoj informacijske i komunikacijske tehnologije.
Projektom se tražila kupnja potrebite računalne opreme. Tijekom prosinca 2022., Srednjoj školi Neum je donirano 4000 BAM od strane BH Telecoma u vidu donacije za realiziranje navedenih ciljeva te kupnje potrebite opreme. Time je škola bogatija za 3 laptopa i 1 digitalni fotoaparat.
BH Telecom svakodnevno putem različitih aktivnosti kao što su donacije neprofitnim organizacijama, podržavanje sportskih, kulturnih, humanitarnih manifestacija putem sponzorskih angažmana te stalnim ulaganjem u obrazovanje i brojne druge projekte koji su značajni za razvoj bh. društva dokazuje da društveno odgovorno poslovanje čini sastavni dio njihove poslovne prakse.
Ovim putem se zahvaljujemo na donaciji, a glavna nagrada su nam bolje prilike za informatički opismeniti mlade ljude naše Općine.