Dan učitelja – 05.10.2023.

DAN UČITELJA

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5.listopada. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Napori Obrazovne internacionale (EI-a), svjetskoga saveza sindikata stručnjaka u obrazovanju sa sjedištem u Bruxellesu doprinijeli su međunarodnome priznanju i obilježavanju Dana širom svijeta.

Učitelji igraju ključnu ulogu u razvoju i obrazovanju djece i mladih. Oni nisu samo prenositelji znanja, već i mentori, inspiratori i podrška svojim učenicima. Njihov utjecaj seže daleko izvan učionica, jer oblikuju buduće vođe, znanstvenike, umjetnike i građane. Svjetski dan učitelja je prilika da se učiteljima zahvali na njihovom posvećenom radu i posvećenosti njihovom pozivu.

Ovogodišnji Svjetski dan učitelja prilika je da se prisjetimo koliko su učitelji važni za društvo i da im izrazimo zahvalnost za njihov neumoran rad. Učitelji su kamen temeljac obrazovanja i ključ za bolju budućnost. Svi mi imamo učitelja koji je ostavio dubok trag u našim životima, a Svjetski dan učitelja je dan kada im možemo reći “hvala” za sve što su učinili za nas i našu zajednicu.

Svim profesorima i profesoricama Srednje škole Neum želimo sretan Dan učitelja.