Dan Srednje škole Neum-22.3.2023.

Dana 22.ožujka u našoj školi obilježen je Dan Srednje škole Neum.

Povodom 8.rođendana naše škole, dramska sekcija pripremila je gostima i učenicima škole prigodan program koji se sastojao od sljedećih točaka:

Na samom početku glumačka družina 4.e odjela, za koju i više ne možemo reći da je amaterska jer smo uživali u njihovim brojnim scenskim izvedbama, priredila nam je dramsko djelo “Gostioničarka Mirjandolina”, talijanskog pisca Carla Goldonija. Imali smo priliku doživjeti i nasmijati se umijeću zavođenja gostioničarke Mirjandoline.

Potom nam je ravnateljica škole Kristina Pavlović rekla nešto više o tome kako je SŠN nastala, koje godine i na koji način, koji smjerovi postoje i koliko su razvijeni i što škola nudi od sekcija i aktiva.

Na samom kraju razgovora, ravnateljica je 4.e odjelu darovala poklone zbog pobjede na prošlogodišnjem natjecanju iz PZV-a i natjecanju iz engleskog jezika na kojem su 1.mjesto osvojile učenice Lana i Iris.

Zatim smo imali priliku upoznati školu iz perspektive običnog učenika. Učenica 3.e odjela Martina Batinović ispričala nam je nešto više o Slastičarnici Njamaha, o izletima, druženjima i izražavanju osobne kreativnosti koje škola nudi. Na samom kraju razgovora, Martina nam je rekla zašto bi nekome preporučila upis u SŠN i koje to sve ‘benefite’ škola ima.

Novinarka Iris Krmek je pripremila prilog u kojem smo mogli vidjeti što se sve u školi događalo, u čemu su učenici sudjelovali i što su kreativno spremali.

Mirjana Obad, ovogodišnja maturantica, izrecitirala nam je pjesmu “Linija Života” autora Antonija Krešić, također maturanta koji je osvojio 3.mjesto u prošlogodišnjem natjecanju pisanja poezije.

1.a odjel nam je na šaljiv način prikazao njihov pogled na prošlost. Kako su naši preci išli u školu a kako mi idemo danas? Jesu li se vremena promijenila? Ima li razlika? Zaplovili smo njihovim vremeplovom i dobili odgovore na ta pitanja.

Iris i Lana, učenice 4.e odjela, pomogle su nam da bolje upoznamo razdoblje renesanse i zabavile nas točkom One man’s journey of hope-Andrea Palladio, koja je odnijela pobjedu na prošlogodišnjem natjecanju iz engleskog jezika.

U sportskim vijestima smo se u prilogu osvrnuli na prvi turnir u šahu koji je održan u sklopu božićne priredbe. Nakon toga član pobjedničke ekipe na održanim sportskim igrama, Luka Katić, ispričao nam je svoje dojmove o sportskim igrama koje su se održale na školskom igralištu.

Otkrio nam je je li bilo napetosti i borbenosti između suparničkih ekipa te koji je bio cilj njegove momčadi.

U vremenskoj prognozi Martine Batinović shvatili smo da danas vrijeme uopće nije bilo bitno nego dobra zabava i druženje.

Na samom kraju priredbe pogledali smo premijeru filma vremeplov jedne generacije kojeg je pripremio 4.e.

Nakon priredbe svi nazočni su se uputili prema kabinetu kuharstva gdje su im učenici iz slastičarnice Njamaha pripremili ugodno druženje.