“Advent u Split” – izlet učenika i profesora 09.12.2022.

Dana 09.prosinca 2022. učenici naše škole, zajedno sa svojim profesorima kao i djelatnicima škole, vođeni profesoricom S.Maksimović i B.Puljić, uputili su se na jednodnevni izlet u Split.

Polazak iz Neuma , ka Splitu je započeo okupljanjem svih učenika i djelatnika ispred “Konzuma” na Magistrali u 08.00h ujutro.

1.Prvo odredište koje se posjetilo bilo je svetište “Vepric” , u kojem,zajedno s vjeroučiteljom Božimirom Previšićem pomolili, preporučili naše molitve Nebeskoj Majci Mariji

Nakon, nekih okvirno 30 minuta provedenih u “Vepricu” nastavljeno je putovanje prema Splitu

2.U podne učenici zajdno s profosorima i drugim djeltnicima naše škole, su stigli u Split, gdje je bilo “slobodno vrijeme ” za odmor i ručak unutar tržnog centra “City Centar One”.

3.Okvirno oko 14.15.uslijedilo je okupljanje i odlazak na Rivu i obilazak “Dioklecijanove palače”.Prilikom obilaska, profesorica Branka Puljić, je svim prisutnim, s povijesne strane ispričala o nastanku palače, samome Dioklecijanu i djelovima palače koji su bili predviđeni za razne svrhe.

Također, smo se okupili i oko “Grgura Ninskog”, te zaželjeli brojne želje, od kojih barem nekolikoje i bilo uslišeno taj isti dan.

4.Nakon obilaska palače, krenuli smo prema Muzeju iluzija u kojem se razgledale brojne optičke varke, podijeljeni na dvije skupine kako bi što bolje mogli upiti sve čari iluzije našeg oka.

Uz dobru zabavu i veselje, uslijedilo je slobodno vrijeme učenika i profesora.

Iako spriječeni losim vrwmenom, nije pokvaren dojam da se počastimo ponudom “Adventa u Splitu”

Sam izlet je obilježila i utakmica između Hrvatske i Brazila.. Nakon pobjede Hrvatske svi sudionci izleta su slavili i dostojanstveno obilježili pobjedu.

Iz Splita u Neum su svi polaznici stigli iza 23.00h.

Puni dojmovova i dobre zabave nije nedostajalo.