Otvorenje slastičarnice “Njamaha” Poduzeća za vježbu Srednje škole Neum

Dana 13.listopada. svečano je  otvoreno ovogodišnje poduzeće Slastičarnica “ Njamaha kao nastavni predmet ” poduzeća” koji učenici naše škole  zajedno s  profesoricom ekonomske skupine predmeta Marijanom Džono uspješno vode.

Inače,  Poduzeće za vježbu (PZV) je ekonomski srednjoškolski izborni predmet čiji je cilj osposobiti učenike za samostalno svladavanje svih radnih zadataka i procesa u poslovnoj organizaciji te razviti vještine timskog rada, prezentiranja, odgovornog odlučivanja, međusobnog uvažavanja i rješavanja nesuglasica mirnim putem kroz simuliranje osnivanja, vođenja i poslovanja poslovne organizacije kako bi kroz obavljanje svih radnih zadatka mogli bolje razumjeti sustav tržišnog gospodarstva i razviti osobnu kreativnost važnu za poticanje poduzetničkog duha i interes za samostalno vođenje i obavljanje posla u stvarnome poslovnom svijetu..

Riječ je o predmetu  koje ima sve potrebne odjele: nabavu, proizvodnju, prodaju, računovodstvo, financije, marketing …

Ovogodišnje poduzeće je Slastičarnica” Njamaha” koju su osnovali 3.e zajedno sa profesoricom.
Misija slastičarnice je zadovoljstvo klijenata,kao i osobno zadovoljstvo te proizvodnja i nuđenje što ukusnijih slastica.
Vizija poduzeća je uz iskustvo i znanje djelatnika steći prepoznatljivost na regionalnom tržištu našeg grada i postići što uspješniji rezultat i određenu dobit.

Otvorenje slastičarnice”Njamaha” je započelo s riječima pozdrava naše ravnateljice škole, Prof. Kristine Pavlović, koja je izrazila zahvalu svim odazvanim uzvanicima, te riječima podrške pozvala profesoricu Džono i njezin tim da se predstave.

Profesorica Marijana je ukratko objasnila misiju ” poduzeća za vježbu” te zatim prepustila nekolike riječi da iskažu  prošlogodišnje učenice poduzeća” Bi’će zakojidan”koje su odnijele pobjedu na Županijskom natjecanju sajma pzv-a i da svečano da predaju “ključ” ovogodišnjim učenicima.

Osnovano poduzeće kroz koje su učenici iskazali svoje znanje, inovativnost i kreativnost ima i stvarne partnere koji omogućili realizaciju proizvoda ove srednjoškolske slastičarnice u obliku materijalne i financijske podrške jest Neretvanac d.o.o. Neum.

Nakon prerezivanja vrpce profesori,učenici i djelatnici SŠN kao  predstavnici Općine,uz i ravnateljica Osnovne škole kardinala Stepinca , zajedno s direktoricom “Dječijeg vrtića Neum” imali su priliku uživati u raznim slasticama i ponudama koje je pripremio 3.e.

Savršen uvod jedne divne pustolovine u nastavnom procesu.

Sretno IIIE! 🙂